Ons studieaanbod

De onderwijshervorming wordt in onze scholengroep 'Scholen aan de Leie' uitgerold. In het huidige schooljaar zijn we van start gegaan met het tweede jaar in de eerste graad zodat de eerste graad volledig is uitgerold.   De manier waarop we in de Scholengroep vorm geven aan deze onderwijsvernieuwing kan je in deze brochure lezen. Je vindt er ook informatie over de modules die specifiek zijn aan onze school van wetenschap en techniek.

De digitale webinar over de eerste graad van maandag 31 januari 2023 kan je hier terug bekijken. Specifieke informatie over de werking van de eerste graad vind je via deze link.

Volgend schooljaar krijgt de modernisering zijn vervolg in de derde graad, namelijk het 5de  jaar, met het nieuwe aanbod in onze school voor wetenschap en techniek die reeds dit schooljaar gestart is in de tweede graad.

Onze school heeft een zeer ruim studieaanbod in verscheidene interessegebieden. Een aantal richtingen van onze school zijn uniek in de regio of (bijna) uniek in gans Vlaanderen. In onze school is er ook een Autorijschool.

Hieronder vind je alle studierichtingen van VTI Sint-Lucas gegroepeerd per graad. Het eerste schema toont het aanbod van alle richtingen bij de volledige uitrol van de modernisering, waarvan we vanaf 1 september 2021 aan het derde jaar zitten. Daaronder vind je het huidige studieaanbod.

Klik op de richting voor meer info per studierichting.

Hout, iets voor jou?

Innovatief, creatief, sportief, de max!

    

Meest innovatieve school van 
Vlaanderen.
Lees meer via link!

Grensloop trofee, VTI Makelij

Lees meer via link!

2STEM winnaars van STEM Tornooi
met project 'eigen kweek'

Duaal leren

Cijfers

704
 
Leerlingen
112
 
Leerkrachten
22
 
Studierichtingen
2
 
vestigingsplaatsen

Contact

 Oude Leielaan 15
 8930 Menen
 +32 56 51 12 63
 Stationsstraat 12b
 8930 Menen
 +32 56 51 27 59
 info@vtimenen.be

Sociale media