BYOD - veel gestelde vragen

  • BYOD: wat betekent dat?

BYOD staat voor het Engelse ‘Bring your own device’: de leerling gebruikt op school een eigen toestel, in dit geval een laptop. Op die manier krijgen jongeren meer kansen om zich voor te bereiden op de uitdagingen van onze hedendaagse, snel veranderende maatschappij.

Als school is het onhaalbaar om voor elke leerling een toestel te voorzien, maar uiteraard investeren we wel zo veel mogelijk in ondersteuning, zoals een degelijk en veilig draadloos internet.

  • Aan welke technische vereisten moet de laptop voldoen?

Indien je reeds een laptop hebt of je moet er nog één aankopen en wil dit niet via de school doen, dan vind je hier de link met info over de technische vereisten waar het toetsel moet aan voldoen. Indien je vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met de school. Dan kan telefonisch maar ook via mail naar onze ICT-Coördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Zijn leerlingen en ouders verplicht om een laptop via de school aan te kopen?

Wij bieden de mogelijkheid om een tweedehands of nieuw toestel te kopen via de school, maar dat is geen verplichting.
De bestelling van de toestellen gebeurt via de webshop van de leverancier, de betaling gebeurt rechtstreeks aan de betrokken bedrijven.

  • Wat als ik de laptop niet in één keer kan betalen?

Indien het niet mogelijk is om de laptop in één keer te betalen bij aankoop, neem contact op met de school.
Deze laptop is een even noodzakelijk leermiddel als handboeken. We zoeken naar een oplossing om dit project voor iedereen financieel haalbaar te maken.

  • Is mijn laptop verzekerd?

Een leerling blijft zelf verantwoordelijk voor zijn laptop. Als hij die niet nodig heeft, bergt hij die op in de schooltas, locker of een (afgesloten) klaslokaal.

Diefstal en schade worden niet door de school of de schoolverzekering vergoed. Wie extra bescherming wil voor zijn toestel, kan misschien een extra verzekering overwegen. Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden daarvoor aparte polissen aan. Informeer je in elk geval goed voor je een verzekering afsluit.

  • Waar kan ik mijn laptop opladen?

We verwachten dat leerlingen steeds met een volledig opgeladen toestel naar school komen zodat het een hele dag gebruikt kan worden. Dat moet kunnen, want de toestellen zullen niet in elke les gebruikt worden. BYOD is enkel zinvol als het een meerwaarde biedt voor de les. Indien nodig kan de laptop tijdens de middagpauze in een klaslokaal opgeladen worden.

Cijfers

670
 
Leerlingen
112
 
Leerkrachten
22
 
Studierichtingen
2
 
vestigingsplaatsen

Contact

 Oude Leielaan 15
 8930 Menen
 +32 56 51 12 63
 Stationsstraat 12b
 8930 Menen
 +32 56 51 27 59
 info@vtimenen.be

Sociale media

Please publish modules in offcanvas position.