Laptopproject - Bring Your Own Device (BYOD)

In het kader van de digisprong, het project van de overheid, zullen we aan de leerlingen in bepaalde jaren een laptop ter beschikking stellen zodat de ouders zelf niet moeten instaan voor de aankoop. De modaliteiten daarrond zijn nog niet definitief en worden op korte termijn duidelijk.

Historiek en duiding

Als school streven wij naar kwalitatief en innovatief onderwijs, in interactie met onze samenleving. Wij willen onze leerlingen helpen vormen tot kritische, zelfbewuste jongeren met zin voor initiatief en die hun talenten flexibel kunnen inzetten in een steeds veranderende wereld.

Daarom zijn we ervan overtuigd dat de digitale wereld een plaats verdient in het onderwijs van de 21e eeuw. Onze school zet sinds het schooljaar 2019-2020 in op het gebruik van laptops in de klas. We gingen in het huidige schooljaar  met de leerlingen van de doorstroomrichtingen industriële wetenschappen, elektricteit-elektronica en elektromechanica 2de graad van start.

Tijdens het schooljaar 2020-2021 hebben we dit uitgebreid voor de nieuwe leerlingen in het eerste jaar en de leerlingen van het tweede jaar, dus de volledige eerste graad, zowel A als B stroom.

Voor schooljaar 2021-2022 gaan we verder en zullen alle leerlingen van de eerste graad, de tweede graad en derde graad doorstroom met een laptop de les volgens.

Zo wordt het mogelijk om tijdens het leerproces gebruik te maken van innoverende manieren om de leerstof te verwerken en sporen we leerlingen niet alleen aan om onafhankelijk en zelfstandig aan de slag te gaan met de leerkracht als coach, maar ook op zoek te gaan naar nieuwe vormen van samenwerken. We willen ervoor zorgen dat alle leerlingen, zowel op school als thuis, dezelfde kansen krijgen om hun ICT-vaardigheden te ontplooien. Enerzijds treden we leerlingen tegemoet tijdens het leerproces, want digitale snufjes, apps en het internet maken deel uit van hun leefwereld. Anderzijds willen we onze jongeren ook kritisch leren omgaan met informatie die ze online vinden en het zelfbewustzijn rond het gebruik van nieuwe technologieën aanwakkeren: de digitale wereld is niet zaligmakend.

Cijfers

Leerlingen

Leerkrachten

Studierichtingen

vestigingsplaatsen

Oude Leielaan 15
 8930 Menen
 Stationsstraat 12b
 8930 Menen
 info@vtimenen.be

Sociale media

Please publish modules in offcanvas position.