Laptopproject - Bring Your Own Device (BYOD)

Als school streven wij naar kwalitatief en innovatief onderwijs, in interactie met onze samenleving. Wij willen onze leerlingen helpen vormen tot kritische, zelfbewuste jongeren met zin voor initiatief en die hun talenten flexibel kunnen inzetten in een steeds veranderende wereld.

Daarom zijn we ervan overtuigd dat de digitale wereld een plaats verdient in het onderwijs van de 21e eeuw. Onze school zet sinds het schooljaar 2019-2020 in op het gebruik van laptops in de klas. We gingen in het huidige schooljaar  met de leerlingen van de doorstroomrichtingen industriële wetenschappen, elektricteit-elektronica en elektromechanica 2de graad van start.     

Tijdens het schooljaar 2020-2021 breiden we dit project uit voor de nieuwe leerlingen in het eerste jaar en de leerlingen van het tweede jaar, dus de volledige eerste graad, zowel A als B stroom.   

 

Zo wordt het mogelijk om tijdens het leerproces gebruik te maken van innoverende manieren om de leerstof te verwerken en sporen we leerlingen niet alleen aan om onafhankelijk en zelfstandig aan de slag te gaan met de leerkracht als coach, maar ook op zoek te gaan naar nieuwe vormen van samenwerken. We willen ervoor zorgen dat alle leerlingen, zowel op school als thuis, dezelfde kansen krijgen om hun ICT-vaardigheden te ontplooien. Enerzijds treden we leerlingen tegemoet tijdens het leerproces, want digitale snufjes, apps en het internet maken deel uit van hun leefwereld. Anderzijds willen we onze jongeren ook kritisch leren omgaan met informatie die ze online vinden en het zelfbewustzijn rond het gebruik van nieuwe technologieën aanwakkeren: de digitale wereld is niet zaligmakend.

In de nieuwe leerplannen opgemaakt  tijdens de hervorming van het secuncdair onderwijs, neemt ICT een belangrijke rol in de opleiding. Deze ICT vaardigheden moeten worden aangereikt over de vakken heen. De aanwezigheid van een toestel voor iedereen is aangewezen om deze leerplandoelstellingen te verwezenlijken.

We begrijpen dat dit een financiële inspanning is voor de ouders. Daarom hebben wij ervoor gekozen om op het vlak van aanschaf een tweesporenbeleid te voeren.

  • Leerlingen die reeds een toestel ter beschikking hebben, mogen dit toestel van thuis uit meenemen naar de klas. Er hoeft geen nieuwe toestel te worden aangekocht. We hebben wij een aantal technische vereisten opgemaakt waar die eigen laptop moet aan voldoen. Hierdoor willen we ervoor zorgen dat de leerlingen het toestel op een goede manier in de klas kan gebruiken. 
  • De school biedt ook de mogelijkheid aan om een toestel te kopen via de school. We kunnen een toestel aan voordelige prijzen aanbieden. We hebben er ook voor gekozen om hier twee keuzes in te voorzien: een tweedehands toestel of een nieuwe toestel. We geloven sterk in het tweedehands verhaal. Weet dat op onze school alleen tweedehands laptops en desktops worden aangeschaft.

Het aankopen van een laptop via de school is geen verplichting. 

Je kan steeds de school contacteren indien je voor de aankoop van een laptop een afbetalingsplan wenst. Contacteer per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aanvragen worden discreet behandeld.

Cijfers

670
 
Leerlingen
112
 
Leerkrachten
22
 
Studierichtingen
2
 
vestigingsplaatsen

Contact

 Oude Leielaan 15
 8930 Menen
 +32 56 51 12 63
 Stationsstraat 12b
 8930 Menen
 +32 56 51 27 59
 info@vtimenen.be

Sociale media

Please publish modules in offcanvas position.