Ontdek STEM@VTI

       Brochure online!

Studierichtingsprofiel1A (Industriƫle Wetenschappen - Latijn - Moderne Wetenschappen)

 

Klik op de afbeelding om in te zoomen.

De grafiek heeft als doel de verschillende studierichtingen te kunnen vergelijken. Via de punten op de grafiek kun je makkelijk het talent zien die de leerling nodig heeft om de richting met succes te volgen. We richten ons op de sterktes van de leerlingen.

Zo merk je dat het profiel van de IW-leerling het meest algemeen vormend is. De IW-leerling is op alle vlakken thuis.

De leerling die Latijn wil volgen moet behoort tot de absolute top van de klas in het basisonderwijs in taal en rekenen. Vaardigheden rond techniek, ruimtelijk inzicht en handvaardigheid hoeven niet. 

Het profiel van een leerling industriële wetenschappen en moderne wetenschappen is evenwaardig. Enkel de interesses en specifieke talenten verschillen enigzins. De leerling moderne weteschappen moet meer taalgevoel hebben. Van een IW-leerlling wordt meer interesse in techniek verwacht.

Elke van de drie richtingen vraagt van de leerling heel wat inspanningen en talent op het vlak van leertempo en geheugen. Doorstromen naar master moet voor elke leerling na het 6e jaar mogelijk zijn.

Wanneer een IW-leerling dan toch naar een andere richting wil overstappen aso of tso, kan hij of zij dit zonder problemen. Op die manier slaagt een IW-leerling erin om positieve keuzes te maken.

Sterke punten richtingen Wetenschap en Techniek

  • Leerlingen krijgen een heel algemeen vormende opleiding met aandacht voor talen, wiskunde en techniek. 
  • De theoretische kennis leunt meer aan bij de leefwereld. Daardoor is een leerling meer intrinsiek gemotiveerd om de richting te volgen.
  • Leerlingen kiezen voor een opleiding met enorme toekomstmogelijkheden. De slaagkansen in het hoger onderwijs voor een opleiding techniek zijn optimaal. Ook zijn er heel wat mogelijkheden voor deze leerlingen binnen andere richtingen (onderwijs, verpleger, informatica, ...)

Lessentabellen

Aanverwante vergelijkingen