Ontdek STEM@VTI

      

Studierichtingsprofiel

 

 

De studieloopbaan van leerlingen is heel belangrijk. Het is één van de voornaamste taken van de school om leerlingen en ouders bewust studierichtingen te leren kiezen. We houden rekening met de sterktes, de talenten van de leerlingen.

De grafieken hebben als doel de verschillende studierichtingen te kunnen vergelijken. Via de punten op de grafiek kun je makkelijk het talent en interesses zien die de leerling nodig heeft om de richting met succes te volgen.

 

Voorbeeld1: Op het vlak van handvaardigheid verwachten we meer van de handige 1B-leerling, dan van de 1IW-leerling. Al kan het natuurlijk geen kwaad als die ook wat handig is.

Voorbeeld 2: Op het vlak van talen en wiskunde verwachten we meer van de 1IW-leerling dan van de 1T-leerling.

 

Ook voor de andere competenties kun je een gelijkaardige redenering opbouwen. Op die manier kan men de verschillende richtingen vergelijken.

 

De scholen binnen de scholengroep Menen – Wervik – Wevelgem kunnen u altijd meer informatie geven rond studiekeuze. 

 

Opmerking: Onderstaande applicaties werken met behulp van javascript. Voor Internet Explorer gebruikers: indien Internet Explorer niet werkt, gelieve een andere browser te gebruiken (mozilla, google chrome,...)

 

Eerste jaar

Tweede jaar

Tweede graad

Derde graad

Corona crisis - update 20/03/2020

Leerlingen zonder WiFi internetconnectie:
Voor leerlingen die thuis geen internetconnectie via Wifi hebben, heeft Telenet een oplossing. Indien je van deze oplossing gebruik wil maken, neem contact op met de school (056 51 12 63). Indien je 4G connectie hebt, kan je dit ook via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een smartschoolbericht. Wij zullen login codes voorzien zodat je van deze service van Telenet kan gebruik maken.

Algemeen:
We willen de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven opvolgen, daarom volgende maatregelen:

  • De permanentie op school wordt opgeschort en wordt beperkt tot telefonische bereikbaarheid. De school ontvangt geen leerlingen meer om boeken te komen afhalen en zal ook geen pakjes meer ontvangen. Op die manier willen we de mobiliteit van onze personeelsleden en de leerlingen beperken.
  • Wie opvang op school wenst, vraagt dit via mail aan de directie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of tijdens de kantooruren telefonisch (056 51 12 63) aan. 

We blijven jullie op ICT vlak ondersteunen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Smartschool vragen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor andere ICT vragen.

Blijf de digitale kanalen dagelijks raadplegen (website, facebook, Smartschool).

Zorg goed voor elkaar en wees solidair door de richtlijnen van de overheid strikt op te volgen.

Namens de directie

Frederik Bevernage