Ontdek STEM@VTI

      

Studierichtingsprofiel

 

 

De studieloopbaan van leerlingen is heel belangrijk. Het is één van de voornaamste taken van de school om leerlingen en ouders bewust studierichtingen te leren kiezen. We houden rekening met de sterktes, de talenten van de leerlingen.

De grafieken hebben als doel de verschillende studierichtingen te kunnen vergelijken. Via de punten op de grafiek kun je makkelijk het talent en interesses zien die de leerling nodig heeft om de richting met succes te volgen.

 

Voorbeeld1: Op het vlak van handvaardigheid verwachten we meer van de handige 1B-leerling, dan van de 1IW-leerling. Al kan het natuurlijk geen kwaad als die ook wat handig is.

Voorbeeld 2: Op het vlak van talen en wiskunde verwachten we meer van de 1IW-leerling dan van de 1T-leerling.

 

Ook voor de andere competenties kun je een gelijkaardige redenering opbouwen. Op die manier kan men de verschillende richtingen vergelijken.

 

De scholen binnen de scholengroep Menen – Wervik – Wevelgem kunnen u altijd meer informatie geven rond studiekeuze. 

 

Opmerking: Onderstaande applicaties werken met behulp van javascript. Voor Internet Explorer gebruikers: indien Internet Explorer niet werkt, gelieve een andere browser te gebruiken (mozilla, google chrome,...)

 

Eerste jaar

Tweede jaar

Tweede graad

Derde graad

Groen@School

Enkele leerkrachten van het team Groen@school namen de kleine open ruimte aan restaurant onder handen. Met wat verse aarde, turf en mest kregen vaste planten een goede voedingsbodem. Ons project voor volgend school is om nog meer kleine open ruimtes en bloembakken te beplanten met groen en bloemen.  
 

Infomomenten voor schooljaar 2020-2021

Wil je meer informatie over onze school in functie van volgend schooljaar, dan vind je hier de verschillende infomomenten die we organiseren.

DOEACTIVITEITEN (CAMPUS 1STE GRAAD)
woensdag  18 maart van 14 tot 16 uur
zaterdag 9 mei van 9:30 tot 11:30 uur

INFOAVOND (CAMPUS 1STE GRAAD)
vrijdag 20 maart van 17.30 tot 20 uur
 

OPEN DEUR WEEKEND
zaterdag 20 juni namiddag
zondag 21 juni ganse dag

INSCHRIJFAVOND
dinsdag 26 mei van 16.30 tot 20.30 uur

INFOAVOND OVERGANG 2de naar 3de jaar
dinsdag 10 maart om 19 uur